Küllenme hastalığına ne iyi gelir?
İlaçlama programı; İlaçlama; Fındık böceği zararlısının 20-30 Mayıs tarihleri arasında bahçede görülmesi halinde, külleme hastalığına karşı sistemik ve tedavi edici olarak onaylı Floupyram 200 g/l + Tebuconazole 200 g/l etkin madde, zararlıya karşı mücadelede etkili bitki koruma ürünleriyle karıştırılarak uygulanır.
En iyi külleme ilacı hangisi?
Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.
Külleme ilacı ne zaman atılır?
Bağda küf ve külleme ilaçlama uygulamaları yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Kurşun küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.
Doğal külleme ilacı nasıl yapılır?
Üzümler: Bir miktar sirkeye karbonat (sodyum bikarbonat) veya potasyum bikarbonat ve sabunlu su eklenerek bir karışım yapılabilir. Bu karışım bitkinin hastalıklı kısımlarına uygulanabilir. Elma: Elma ve armut küllemesi sıklıkla birlikte düşünülür.
Külleme hastalığı nasıl anlaşılır?
Belirtiler: Başlangıçta konukçuların yapraklarında tek tek yuvarlak lekeler belirir. Daha sonra bu lekeler birleşerek tüm yaprak sapını, yaprak ayasını ve gövdeyi kaplar. Hastalık ilerledikçe yapraklar kırışır ve aşağı doğru sarkar.
Bitkilerde külleme hastalığı neden olur?
Toz halinde küfün patojeni, düşen yapraklarda ve hastalıklı bitki kalıntılarında kışlayan bir mantardır. Hastalık ilkbaharda gelişmekte olan yapraklarda, gövdelerde ve sürgünlerde kendini gösterir. Hastalık rüzgarla bulaşır ve bitkiden bitkiye yayılır.
Asmada külleme hastalığı neden olur?
Toz halinde küf genellikle Erysiphe, Podosphaera, Oïdium ve Leveillula gibi biyotrofik mantarlar olarak bilinen mantar türlerinin etkisi altında ortaya çıkar. Bu mantarlar canlı bitki hücreleriyle beslenir ve genellikle canlı bir bitki konakçısı bulmadıkları sürece hayatta kalamazlar.
Activus ilaç ne işe yarar?
Activus® hasadınızı külleme, beyaz çürüme, erken yanıklık ve soğan pasından korur! Activus®, bitki mantar hastalıklarıyla güvenilir bir şekilde mücadele etmek isteyen sebze yetiştiricilerine hem güç hem de esneklik sunar ve hızlı ve uzun vadeli hastalık kontrolü sağlar.
Suprakal ne zaman kullanılır?
İlaçlama, kılıf döneminin sonunda, bayrak yaprağı tamamen açıldığında veya başakların çıkmasından önce yapılmalıdır. Eğer tarla kirliyse ve hasat döneminde hava koşulları devam ederse, ekonomik zarar oluşabileceğinden ikinci bir ilaçlama gerekebilir.
Domateste külleme neden olur?
Domates külleme hastalığı Leveillula taurica mantarının neden olduğu bir hastalıktır.
Bağlara kükürt ne zaman atılır?
Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.
Biberde külleme neden olur?
Biber küfü, biber bitkilerini etkileyen önemli bir mantar hastalığıdır. Genellikle Erysiphe cichoracearum mantarının neden olduğu bu hastalık, bitkilerin yapraklarında beyaz, tozlu bir görünüm üreten açık renkli sporlarla karakterizedir.
Külleme hastalığına hangi ilaç iyi gelir?
Bağlarda külleme hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoxystrobin, proquinazid, kresoxim-methyl, metrafenone ve dinocap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemi sırasında pestisitin asmanın tüm yeşil kısımlarına nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
En kuvvetli mantar ilacı hangisi?
Ketoral, hem şampuan hem de krem formunda bulunan bir ilaçtır ve mantar tedavisinde en etkili ilaçlardan biridir.
Karbonatlı su bitkilere iyi gelir mi?
Begonya, sardunya ve ortancaların daha fazla çiçek açmasını sağlamak için 1 litre suya bir çay kaşığı karbonat ekleyip her ay sulayabilirsiniz. Zambak, süsen veya papatya gibi çiçekleri sulamadan önce suya biraz karbonat ekleyebilirsiniz. Çiçekler daha sağlıklı ve parlak olacaktır.
Üzümde küllemeye ne iyi gelir?
Bağlarda külleme hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoxystrobin, proquinazid, kresoxim-methyl, metrafenone ve dinocap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemi sırasında pestisitin asmanın tüm yeşil kısımlarına nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Çiçeklerin üstündeki beyaz pamukçuk nasıl geçer?
Tedavi yöntemi: Hastalık nemli ortamlarda gelişen mantarlardan kaynaklandığı için, yetkili bir satıcıdan satın alabileceğiniz bir mantar ilacı ile bitkinizi ilaçlayın. Yaprakların ıslak veya nemli kalmamasına dikkat edin. Hastalıkla mücadele ederken, bitkilerinizi sabahleyin sulayın.
Kabakta küllemeye ne iyi gelir?
Hastalık hasar eşiğini aşarsa, son çare olarak 200 g/l tebuconazole + 120 g/l azoxystrobin (100 ml/100 l su) etken maddeli bir ilaç kullanılabilir. Toz halinde küfün en tipik belirtisidir.
Topraktaki mantar hastalığı nasıl geçer?
Çözüm: Mantarın gelişimi, doğru miktarda tohum kullanılarak, tohum yatağının uygun şekilde hazırlanması ve bitkinin gelişimi için uygun bir ortam yaratılarak önlenmelidir. Hastalık ortaya çıktığında, özellikle geceleri sulama durdurulmalı ve uygun mantar ilaçları uygulanmalıdır. İlaçlama, bir hafta aralıklarla en az üç kez tekrarlanmalıdır.