İçeriğe geç

Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir

Bir apartman kuralları nelerdir?

Apartman kuralları nelerdir? Apartman sakinlerinin ay başında pencereden gürültü yapmaları yasaktır. Apartman kapısının önüne ayakkabı bırakmak yasaktır.

Apartman düzenini bozan kişi hakkında ne yapılmalı?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre kötü komşulara karşı yasal yollar bulunmaktadır. Komşunuz gürültü yapıyorsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alo 181 Gürültü Şikayet Birimi’ne istediğiniz zaman başvurabilirsiniz. Alo 181 Gürültü Şikayet Birimi 7/24 esasına göre çalışmaktadır.

Apartmanda kurallara uymayanlar nereye şikayet edilir?

Dairenizdeki sorunları çözemiyorsanız veya konut idaresi sorunlarınızı dikkate almıyorsa, belediyeye veya ilgili kurumlara başvurabilirsiniz. Belediyenin yapı müfettişliği veya ilgili belediye kuruluşları konut idaresiyle ilgili şikayetleri ele alabilir ve çözüm bulabilir.

Apartmanda hangi saatlerde gürültü yapılmaz?

Daire sakinleri her türlü gürültüden kaçınmalıdır. Hafta içi 13:00-15:00 saatleri arasında ve gece 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle gürültü yapmak yasaktır. Yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. buna örnektir.

Apartman önü kime aittir?

“Çalışma istasyonlarının önündeki açık yeşil alan, apartman binasının veya mülkün ortak alanıdır. İş müşterileri için masa, sandalye kurarak veya kış bahçesi oluşturarak tek başına kullanım mümkün değildir,” diyor kat mülkiyeti. Yasaya göre, aksi kararlaştırılmadığı takdirde, daire sahipleri ortak alanları ve tesisleri mülkteki paylarına orantılı olarak kullanma hakkına sahiptir.

Apartmanda saat kaçta süpürge açılır?

Apartman kuralları, elektrik süpürgesi gibi gürültülü cihazların sabah 08:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında kullanılmasını öneriyor.

Apartman kurallarına uymayanlara ne yapılabilir?

Maddede belirtilen yükümlülükler genel niteliktedir. Bu yükümlülüklere uymayanlar konut idaresi tarafından uyarılmalı, uyarıya rağmen davranış devam ederse yasal işlem yapılmalıdır.

İstenmeyen komşu nasıl çıkarılır?

Komşularını rahatsız eden bir kiracı tahliye edilebilir. Kiracı komşularını rahatsız ediyorsa, ev sahibi kiracıya bir bildirim göndermeli ve en az 30 günlük bir süre içinde rahatsızlığı gidermesini talep etmelidir. Kiracı durumu verilen süre içinde gidermezse, tahliye davası açılabilir.

Binada rahatsızlık veren komşu nereye şikayet edilir?

Bizi rahatsız eden veya şikayet etmek istediğimiz konutla ilgili üç yere şikayette bulunabiliriz. Bu yerler; Sulh Ceza Hakimliği, Belediye ve Kolluk Kuvvetleridir. Konut sorunlarımız ve sorunlarımızın uygunluğuna bağlı olarak bu üç yere başvurabiliriz.

Üst komşu rahatsız ediyor ne yapmalıyım?

Gürültülü eğlence mekanlarını polise şikâyet edebilir, bireysel şikâyetlerde ise polisi arayarak TCK 183 kapsamında işlem yapılmasını isteyebilir veya hukuk mahkemesinde dava açarak gürültünün durdurulmasını talep edebilirsiniz.

Apartman kararları kaç kişi ile alınır?

Madde 30 – Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve pay bakımından yarıdan bir fazlasının katılmasıyla toplanır ve oy çokluğu ile karar verir. (Değişik ikinci fıkra: -5711/15 md.) Çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle ilk toplantı yapılamazsa, ikinci toplantı en geç onbeş gün sonra yapılır.

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Ortak alanın işgali durumunda ne yapılmalıdır? Apartman maliklerinden biri veya ana gayrimenkul sakinlerinden biri apartmanın ortak alanını işgal ediyorsa bu kişilere karşı dava açılabilir. Ortak alana tecavüzün önlenmesi talebiyle, hukuk mahkemesinden apartman sahibine karşı işlem yapılması istenebilir.

Ses yapma cezası kaç TL?

(1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültü yapan kişi, 277 TL idari para cezası ile cezalandırılır. (2) Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti kapsamında işlenmesi halinde, işletme sahibi olan gerçek veya tüzel kişiye 5.995 Türk Lirasından 30.000 Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

Çok ses yapan komşuya ne yapılır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 Gürültü Şikayet Ofisi’ne komşunuz gürültü yapıyorsa istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Alo 181 Gürültü Şikayet Ofisi günün 24 saati çalışmaktadır.

Saat kaçtan sonra komşu rahatsız edilmez?

Saat 22.00’den sonra yüksek sesle müzik dinlemek, enstrüman çalmak, elektrik süpürgesi çalıştırmak, çamaşır makinesi gürültüsü yapmak, yüksek ses gerektiren oyunlar oynamak gibi aktiviteler durdurulmalı veya dikkatli olunmalıdır.

Apartman önünü kapatmak suç mu?

Bu nedenle, mağaza önünün kapatılması Türk Ceza Kanunu’na göre doğrudan bir suç olmasa da İdari Suçlar Kanunu’na göre cezai yaptırıma yol açabilmektedir.

Apartman görevlisinin görevleri nelerdir?

Apartman yöneticileri veya bina yöneticileri olarak da adlandırılan kapıcılar, öncelikle çalıştıkları mülkün bakımı, korunması, temizliği ve güvenliğiyle ilgilenirler; ısıtıcıları açar, küçük onarımları yapar ve mülk sakinlerinin alışverişlerini hallederler.

Ortak yaşam kuralları nelerdir?

Bunlar; “dini kurallar”, “ahlak kuralları”, “görgü kuralları” ve “hukuk kuralları”dır.

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Ortak alanın işgali durumunda ne yapılmalıdır? Apartman maliklerinden biri veya ana gayrimenkul sakinlerinden biri apartmanın ortak alanını işgal ediyorsa bu kişilere karşı dava açılabilir. Ortak alana tecavüzün önlenmesi talebiyle, hukuk mahkemesinden apartman sahibine karşı işlem yapılması istenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ödemeyi Elden Alan Gaziantep Escort