İçeriğe geç

Osmancık Da Kaç Köy Var

Osmancık’ta kaç mahalle var?

İlçe merkezinde 18 mahalle, ilçeye bağlı 55 köy bulunmaktadır.

Osmancık neyi ile meşhur?

Yani ilçenin en meşhur ürünlerinden birinin pirinç olduğu söylenebilir. Osmancık pirinci, tüm ülkedeki herkesin duyduğu bir pirinç türüdür. Pirinç burada 50 yıldan fazla bir süredir yetiştirilmektedir. Bu pirincin görünümü camsı ve mattır.

Osmancık nüfusu kaç 2024?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Osmancık’ın köyler dahil toplam nüfusu bir önceki yıla göre 91 kişi artarak 43.388’e ulaştı. İlçe merkezinin nüfusu ise 780 kişi azalarak 29.757 oldu.

Çorum Osmancık Alevi mi?

Çorum-Osmancık’taki Koyun Baba tekkesi. Evliya Çelebi’nin hikâyesine göre Bektaşi evliyalarından Koyun Baba, bizzat Hacı Bektaş’ın halifesidir. Burada da Evliya Çelebi’nin hikâyesine göre Osmancık’ta halkın çoğunluğu Alevi-Bektaşi’dir.

Osmancık’ın kaç köyü var?

İlçenin nüfusu 2019 Adrese Dayalı Nüfus Sayımı sonuçlarına göre; Toplam 42 olup, bunun 28.585’i ilçe merkezinde, 14.379’u ise köylerde yaşamaktadır.

Çorum’un en büyük ilçesi hangisidir?

Osmancık, merkez nüfus bakımından Sungurlu’yu geride bırakarak nüfus bakımından Çorum’un en büyük ilçesi oldu. Osmancık’ın nüfusu 30.781 olarak bildirilirken, ilçe merkezi Sungurlu’nun nüfusu 30.456 idi. Toplam nüfus bakımından Sungurlu ilk sırada yer alıyor.

Neden Osmancık denir?

Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusunun Osmancık olarak anılması, bu şehir ile Osman Gazi arasında bir ilişkinin oluşmasına yol açmıştır. İbn Battuta’ya göre hanedanın kurucusu kendisini üçüncü halife olarak adlandırmıştır. Kendisini Osman’dan ayırmak için Osmancık olarak adlandırdığı iddiası en azından isimlerin benzerliğine dayanmaktadır.

Osmancık’ta ne yetişir?

İlçede en çok yetiştirilen tarım ürünü pirinçtir. Belediyenin 1997 yılında yaptığı tarımsal çalışmalarda “TR-427” kodlu isimsiz pirinç çeşidinin Osmancık iklimine çok kolay uyum sağladığı ve çok iyi verim verdiği tespit edilmiş olup, Patent Enstitüsüne başvurularak bu pirinç çeşidine “Osmancık-97” ismi verilerek tescil ettirilmiştir.

Çorum Osmancık ismi nereden gelmiştir?

Osmancık tarih boyunca; Hititler, Persler, Selçuklular ve Osmanlılar’ın egemenliği altında kalmıştır. İsmi Eflanos olan bu şehir ilk olarak 1075 yılında Türk egemenliğine girmiş ve ismini Oğuzların Alayuntlu boyundan gelen Sorgun boyundan almıştır.

Osmancık hangi beylik?

1177’de Danimarkalıların yıkılmasından sonra Osmancık Anadolu Selçuklu Devleti’nin yönetimine girdi. Osmancık 14. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’na katıldı. 1389 yılı sonlarında Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılmıştır.

Osmancık nereye yakın?

Çorum ilinin kuzeyinde bulunan ilçede belirgin bir Karadeniz iklimi vardır. Osmancık yazın sıcak, kışın serin ve yağışlıdır. Şehir merkezine uzak olması ilçenin bağlı olduğu yer konusunda karışıklığa neden olmuştur. Osmancık, Çorum ilinin merkezine 60 km uzaklıktadır.

Çorum Osmancık merkez nüfusu ne kadar?

2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre ilçe merkezinde 28.585, ilçeye bağlı köylerde 14.379 olmak üzere ilçe genelinde 42 kişi bulunmaktadır.

En çok Alevi hangi ilçede?

Tunceli Alevileri Tunceli, Türkiye’nin diğer illerine göre %80’e %85 oranında Alevi nüfusunun en yoğun olduğu ilimizdir.

Osmancık nereli?

Kaymakamımız Furkan Duman, 1982 yılında Siirt ili Eruh ilçesine bağlı Bilgili köyünde doğdu.

Osmancık Karadeniz mi?

Osmancık; Karadeniz bölgesinde, Orta Karadeniz ile Batı Karadeniz’in kesiştiği noktada yer almaktadır. Çorum’un kuzeyinde yer almaktadır.

Çorum Osmancık hangi Türk boyundandır?

Çankırı bölgesini fethetmeleri için Çavlı ve Karatekin Beyleri görevlendirdi. Osmancık alındıktan sonra burayı Alayunt aşiretinden Osman Bey’e teslim etti. Osmancık ismini bu beyden almıştır.

Osmancık neden Osmancık?

Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusunun Osmancık olarak anılması, bu şehir ile Osman Gazi arasında bir ilişkinin oluşmasına yol açmıştır. İbn Battuta’ya göre hanedanın kurucusu kendisini üçüncü halife olarak adlandırmıştır. Kendisini Osman’dan ayırmak için Osmancık olarak adlandırdığı iddiası en azından isimlerin benzerliğine dayanmaktadır.

Osmancık ismini nereden almıştır?

Osmancık ismi bazen kalenin Osman Gazi tarafından fethedilmesiyle açıklanır (Kāmûsü’l-a’lâm, IV, 3127). Başka bir iddiaya göre ise kale ve çevresi Selçuklu hükümdarları tarafından Osman Bey’e tımar olarak verilmiştir. Babinger’e göre bu ihtimal ilk kez 15. yüzyılda dile getirilmiştir. Yüzyılda ileri sürülmüştür.

Osmancık nereli?

OsmancıkOsmancık AflanosÜlkeTürkiyeBölgeKaradenizİlÇorumİdare17 satır daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ödemeyi Elden Alan Gaziantep Escort