Araç Çekme Belgesi Nasıl İptal Edilir?
Araç sahibi notere gitmeden önce, son muayeneden sonra elinde bulunan araç tescil belgesini, araç sahibinin kimlik fotokopisini ve araç artık yola çıktığı için trafik sigorta poliçesini yanında bulundurabilir ve noter aracılığıyla çekme belgesini iptal ettirebilir.
Araç Çekme Belgesi Nasıl Kaldırılır 2024?
Çekme belgesini nasıl kaldırabilirim? Çekme senedinin kaldırılabilmesi için aracın öncelikle muayeneden geçmesi gerekir. Muayene merkezinden araç kimlik raporunu aldıktan sonra noterden kalıcı lisans başvurusunda bulunabilirsiniz.
Çekme belgesi nasıl kaldırılır ücreti?
Araç muayeneden sorunsuz bir şekilde geçtikten sonra, onay belgesi alacaksınız. Bu belge ile aracınız için sigorta acentelerinden veya bankalardan zorunlu trafik sigortası talebinde bulunmalısınız. Zorunlu sigortayı tamamladıktan sonra notere başvuruda bulunmalı ve “çekme belgesi olan aracın yeniden ithal ücreti”ni ödemelisiniz.
Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak için ne yapmalı?
Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgesi ile aracınızı muayeneye götürmek için muayene tarihinden sonra trafik müdürlüğüne başvuruda bulunmanız ve Ek 33/A belgesini almanız gerekmektedir. Bu belge ile aracınızın 7 gün boyunca trafiğe çıkmasına izin verilir ve bu süre içerisinde aracınızı muayeneye götürebilirsiniz.
Çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı nedir 2024?
Araç muayene ücreti; Çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlarda ortalama 500 TL, 258,42 TL, çekme belgeli araçlarda 507,40 TL, çekme belgeli binek otomobil, çekme belgeli minibüs gibi araçlarda ise 685,58 TL, çekme belgeli otobüs, kamyon gibi araçlarda ise 685,58 TL’dir. Noter ücretleri ise ortalama 390 TL’dir.
Çekme belgeli araç trafikte yakalanırsa ne olur 2024?
Çekme izni olan araçların trafiğe yasal olarak girmesine izin verilmez ve çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, plaka sahibine para cezası uygulanır. Çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, bu durum sürücü belgesi sahibinin trafik ceza puanlarına işlenir.
Aracı çekme belgeye nasıl düşürülür?
Çekme belgesinin iptal edilebilmesi için aracın geçici trafik sigortasının olması ve TÜVTÜRK tarafından muayenesinin yapılmış olması gerekmektedir. Muayene sonrasında TÜVTÜRK’ten alınan “Araç Tanımlama Raporu” ruhsat yerine geçer. Zorunlu trafik sigortası tamamlandıktan sonra noter tarafından ruhsat düzenlenir.
Çekme belgeli aracın geçmiş muayene borcu olur mu?
Hurda belgesi almış ve belirli bir süre sonra tekrar trafiğe çıkarılan araçlar için, dolaşımdan kaldırıldığı ispat edilebilir süre için gecikme ücreti alınmaz. Muayene süresinin ispat edilemediği hallerde 01.01 uygulanır.
Çekme belgeli araç muayene ücreti ne kadar?
Çekme belgesi için araç muayene ücretinde yapılan artışla birlikte traktör, motosiklet ve moped muayene ücreti 928 TL, otomobil, minibüs, pikap, özel amaçlı araç, arazi aracı, römork ve yarı römork muayene ücreti 1.821,60 TL, otobüs, kamyon, traktör ve tanker muayene ücreti ise 928 TL’ye çıkarılacak. Muayene ücreti ise 2.462 TL olarak belirlendi.
Çekme belge nasıl kalkar?
Burada da noterden alınan plaka basım belgesi ile Şoförler ve Otomobil Odası tarafından plaka düzenlenir. Noterlik işlemi sonrasında kayıt otomatik olarak vergi dairesi sistemine aktarıldığı için ek bir başvuruya gerek kalmaz. Tüm işlemlerden sonra çekme belgesi araçtan çıkarılır ve araç kullanıma hazır hale gelir.
Çekme belgeli araç muayeneye nasıl gider 2024?
Aracın çekme belgesi ile muayeneye getirilmesi için öncelikle muayene randevusu alınması gerekmektedir. Daha sonra trafik tescil müdürlüğüne başvuruda bulunulması ve Ek 33/A belgesinin alınması gerekmektedir. Belge alındıktan sonra araç 7 gün trafiğe çıkarılabilir. Araç için trafik izni alındıktan sonra araç muayeneye getirilebilir.
Çekme belgeli aracın borcu olur mu?
Çekme cezası olan araçlar vergi ve ceza açısından herhangi bir borca girmez. Ancak çekme cezası kesilmeden önce araç muayene edilmediği için yeniden muayene borcu olup olmadığını netleştirmelisiniz.
Çekme belgeli araç aldım ne yapmalıyım?
Noter’e aracınızı yola çıkarmak istediğinizi bildirmeli ve belgeleri sunmalısınız. Ayrıca aracı yola çıkarmak için aracı yola çıkarma ücretini, cari yılın çekme belgesini ödemeli ve plaka kağıtlarını sunmalısınız.
Çekme belgeli araç muayeneden geçtikten sonra ne yapılır?
Araç muayeneden geçtikten sonra muayene ofisinden aldığınız belge ile notere gitmeniz gerekmektedir. Burada aracınızı yola çıkarmak istediğinizi beyan etmeli ve bu belgeleri sunmalısınız. Gerekli trafik ücretini ödedikten sonra plaka kağıtlarını alacaksınız.
Çekme belgeli araca muayene randevusu nasıl alınır?
TÜVTÜRK web sitesi üzerinden araç muayene randevusu almak için tıklayın. Web sitesine ek olarak, haftanın 6 günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında hizmet veren 0 850 222 8888 numaralı çağrı merkezimizden araç muayene randevusu alabilirsiniz.
Çekme belgeyi nasıl kaldırabilirim?
Bir aracın çekme belgesinin nasıl kaldırılacağı sorusu da oldukça garip bir sorudur. İlk olarak, çekme belgesini kaldırmak için aracın incelenmesi gerekir. İnceleme sırasında araçta herhangi bir arıza veya hasar bulunursa, bu arızalar onarılmalı ve ardından tekrar incelenmelidir.
Trafikten çekilen araç nasıl geri alınır?
Alınan araç kimlik belgesi ile notere gidip geçici araç tescil belgesi alırsınız. Noterden alınan plaka basım belgesi ile Şoförler Odasına başvurularak aracın plakası düzenlenir. Araç için yol vergisi ödendikten sonra çekme belgesi ile aracı yola çıkarma imkânı vardır.
Çekme belgesi olan araç satılır mı?
Ancak çekme belgesi olan araçlar noter aracılığıyla alınıp satılabilir. Çekme belgesi, aracı uzun süre kullanamayacak araç sahipleri tarafından da isteğe bağlı olarak alınabilir. Yani çekme belgesi almak için aracın kaza veya hurdaya çıkması gibi önemli bir sebebinin olması gerekmez.
Çekme belgeli aracın devri nasıl alınır?
Çekme belgesi olan araçların satışı sadece noter aracılığıyla yapılabilir. Araç notere satıldıktan sonra trafik şubesinden tescil belgeleri alınır. Son olarak araç muayene edilir ve araç satışı tamamlanır.