İçeriğe geç

Tellan Nedir

Tellan ne demek?

TELL: “Tell” kökü, Eski Almanca’da “soymak” anlamında kullanılan “zellen” kelimesinden türemiş ve Eski İngilizce’ye “tellan” olarak, daha sonra da Orta İngilizce’ye “rollen” olarak aktarılmıştır. Ordu’daki kullanım özelleştirme şeklinde ifade edilmektedir.

Tella ne anlama gelir?

Diğer kullanımlar için bkz. Tella (anlam ayrım) . Tella veya talla (Amharca ጠላ; Oromo: farsoo, Tigrinya: siwa) Etiyopya’ya özgü geleneksel bir biradır. Yere bağlı olarak değişebilen çeşitli tahıllardan demlenir. Bunlar genellikle arpa veya teff içerir. Diğer kullanımlar için bkz. Tella (anlam ayrım) . Tella veya talla (Amharca ጠላ; Oromo: farsoo, Tigrinya: siwa) Etiyopya’ya özgü geleneksel bir biradır. Yere bağlı olarak değişebilen çeşitli tahıllardan demlenir. Bunlar genellikle arpa veya teff içerir.

Tellalci ne demek?

Tellaliye kelimesi dilimize Arapçadan gelmiş olup, kelime anlamı olarak satışta kasiyere ödenen ücret veya yüzde anlamına gelmektedir.

Ne tellalı denir?

Yüksek bir yere tırmanıp bağırarak halka bir şeyler satmak veya bilgi vermek için haber veren kişilere tellal denir. Osmanlı döneminde tüccarlar ve pazarlamacılar için çalışan tellalların yanı sıra sarayla ilgili haberleri halka duyuran tellallar da vardı. Tellallara ayrıca sesleri yüksek olduğu için tellal denirdi.

Tella ne demek Arapça?

Öncelikle tellal kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup, pazarda bir şeyi, bir olayı veya bir şeyin satışını halka duyurmak için yüksek sesle bağıran kişi anlamına gelmektedir.

Talay ne anlama gelir?

Talay Han – Türk, Moğol ve Altay mitolojisinde okyanus tanrısı. Dalai Han olarak da bilinir. Okyanuslar ve denizler onun sorumluluğundadır.

Fellahın anlamı ne?

Fellah, Türkiye’de genellikle Adana ve Mersin illerinde yaşayan Araplara verilen isimdir. Fellah olarak adlandırılmalarının sebebi sadece Çukurova’da tarım yapmalarıdır. Fellah, Arapçada çiftçi anlamına gelir.

Hamamda kese atana ne denir?

Natir’lere bakarsak, Delleks’ler gibi toplumda bir yerleri olduğunu söyleyebiliriz. Kaşlarını yolan, ağda yapan, manikür ve pedikür yaptıran, gelinin başını süsleyen ve hamamda kendilerini keseleyen tüm kadınlara genellikle Natir denir. Natir’lerin isimlerinin işlerinden dolayı verilmiş olması da mümkündür.

Bayan tellak ne demek?

Kadınlar hamamında müşterileri yıkayan kadınlara Natır, erkekler hamamında müşterileri yıkayan erkeklere ise Tellak denir.

Tellallık ne demek?

Stajyerlik: Türk Ticaret Kanunu’na göre bir satışın veya bir sözleşmenin ifasına aracılık etme faaliyetidir. Belediye İlahiyatçısı: Belediyenin yüksek sesle bağırarak halka ilan etmekle görevli çalışanıdır.

Tellaliye ne?

Acentelik sözleşmesi; Bir tür aracılık sözleşmesidir. Gayrimenkul hukukundan gelen bir terim olan tellaliye, gayrimenkul satışlarında sıklıkla karşımıza çıkar. Bu sözleşme; taraflar, aracılar ve kuruluşlar arasında imzalanır.

Mezat nedir?

Müzayede, açık artırma veya açık artırma satışı, sunulan satış formatlarından biridir. Açık artırma/müzayede formatında satılan ürünlere belirli bir süre için teklif verilebilir.

Tellal kimdir?

Broker (Cellman) ne demektir? Broker; Aracılık sözleşmesi yapmak isteyen ancak bir araya gelemeyen tarafların sözleşme yapmasını sağlayan ve aracılık görevi yapan kişidir.

Tellal cagirmak ne demek?

Yüksek sesle bağır: “Bir uşağı çağır.”

Tellala ne demek?

Memurluk sözleşmesi, taraflar arasında aracı olarak hareket etmek üzere işletme sahibiyle imzalanan bir sözleşmedir. Tellaliye kelimesi Arapça kökenlidir ve sözlük anlamı bir satışta kasiyere ödenen ücret veya yüzdedir. Tellaliye sözleşmesi, aracılar ve kuruluşlar arasında imzalanır.

Tellal kimlere denir?

Antik çağlarda, tellallar satışlarda aracı olarak görev yaparlardı. Osmanlı döneminde, tellalların görevleri arasında nasihatler okumak ve hükümdarın emirlerini halka iletmek yer alırdı. Tellallar genellikle yüksek sesli kişiler arasından seçilirdi.

Tayan anlamı ne demek?

İyilik, şans ve becerikli insan getirir. Yağmur çok yağsa bile toprak işlenebilir. -Erkek ve kadın ismi olarak kullanılır.

Tellal ne demek din kültürü?

Pazardan pazara dolaşarak bağırarak halka haber veren veya mal alım satımına aracılık ederek ticareti gerçekleştiren kişi.

Talu ismi ne anlama gelir?

Talu isminin anlamı: asil, üstün. İsim rehberimizde T harfiyle başlayan isimler bulacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir